HAKKIMIZDA

Tohum Eğitim Kültür ve Doğa Derneği

Derneğimiz 2017 yılında Ankara’da kurulan Sürdürülebilir Orman Yönetimi’nin milli ekonomi ve istihdama katkısının artırılmasını amaçlayan ve bu amaç doğrultusunda çalışmalar, eğitimler ve projeler üreten bir sivil toplum kuruluşudur.

Tarihçe

Derneğimiz 2017 yılında Ankara’da kurulan bir sivil toplum kuruluşudur.

Misyonumuz

Sürdürülebilir Orman Yönetimi’nin milli ekonomi ve istihdama katkısının artırılması sürecinde, karasal ekosistemlerde kantite ve kalitenin yükseltilerek karbon döngülerine katkı, sağlık ve hayatiyetlerini koruyarak biyolojik çeşitliliğin geliştirilmesi, üretim ve koruyucu fonksiyonlarının devamlılığı ile sosyal-kültürel refahın sağlanmasına yönelik uygulama, proje ve programlarını tüm ilgili taraflara sunan entegre ve katılımcı yaklaşımı amaçlamıştır.

Vizyonumuz

Orman ekosistemlerinin sürdürülebilir doğal kaynak yönetiminin en önemli doğal varlığı olduğu bilinci ile ; bilim, teknoloji ve deneyimlerin ışığında ve ilgili tüm taraflarla işbirliği içinde insani, toplumsal ve kültürel değerlere saygı göstererek, ulusal ve ulus ötesi bölgesel, çevresel konulara ve sorunlara odaklı programlar ve özellikle de proje ve eğitimler hazırlamasıyla katkı sunmayı amaçlamıştır.